عراقچی: احیای مذاکرات بستگی به رویکرد آمریکا دارد رهبر علویان سوریه: به مدت ۵ روز اعتصاب می‌کنیم اوربان: اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ جنگ با روسیه را آغاز می‌کند آمریکا به همسایه ایران جنگنده F۳۵ می‌دهد ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است

واکنش آمریکا به تبادل اسرا بین باکو و ایروان

وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه شب در واکنش به آزادی اسرای جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کرد که به همکاری با این دو کشور برای برقراری صلح ادامه خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 14
کد خبر: ۲۱۸۴۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به تبادل اسرا بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان اظهار داشت که برای برقراری صلح دو طرف باید پیگیر مذاکرات باشند.

 

به گزارش خبرگزاری «ترند»، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه شب به وقت تهران در نشست خبری گفت که ایالات متحده از تبادل اسرای ارمنستان و جمهوری آذربایجان استقبال می‌کند.

 

میلر گفت: «ما هر دو دولت صحبت کرده‌ایم و آن‌ها را تشویق کرده‌ایم. ما از بازگشت اسرای ارمنی و آذربایجانی استقبال می‌کنیم. ما به همکاری با ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای پیشبرد روند ادامه خواهیم داد. صلح در صورتی امکان پذیر است که هر دو طرف مایل به پیگیری آن باشند.»

 

این مبادله شامل آزادی ۳۲ ارمنی توسط جمهوری آذربایجان بود این افراد اواخر سال ۲۰۲۰ اسیر شده بودند. در مقابل، ارمنستان ۲ نظامی جمهوری آذربایجان را تحویل داد. دو کشور پرسنل نظامی بازداشت شده را در مجاورت روستای «بالا جعفرلی» در جمهوری آذربایجان نزدیک مرز با ارمنستان مبادله کردند.

 

این دو کشور همسایه قفقاز جنوبی در ۳۰ سال گذشته دو جنگ بر سر قره باغ کوهستانی انجام داده اند. جمهوری آذربایجان در ماه سپتامبر قره باغ را در یک حمله برق آسا بازپس گرفت و باعث شد اکثر ۱۲۰۰۰۰ ارمنی به ارمنستان فرار کنند.

 

سفیر روسیه در ارمنستان اخیرا با انتقاد از سیاست‌های غرب در منطقه اظهار داشت، سیاست آمریکا در منطقه «قفقاز» مبارزه با ایران و روسیه است.

 

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت:«روسیه از ابتکار مشترک باکو و ایروان برای عادی سازی روابط و امضای توافقنامه صلح استقبال می‌کند.»

 

وی گفت: «بیانیه مشترک صادر شده توسط باکو و ایروان راه‌های جدیدی را برای نزدیکی باز می کند. زمان امضای معاهده صلح توسط خود طرفین تعیین می‌شود. ما نیز به نوبه خود آماده کمک به شرکای خود در دستیابی به یک توافق عادلانه هستیم.»/ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار